Appeltjes van het Meetjesland

14 juni 2020 – Lezing door Peter Eyckerman (Geannuleerd)

Zondagvoormiddag 14 juni 2020 om 10.30u
Bass’Cul
Dorp 48 – 9968 Bassevelde

Gezien de nog geldende coronamaatregels en de afwachtende houding van het Asseneedse gemeentebestuur in verband met het gebruik van de zaal, ziet het bestuur van het Historisch Genootschap zich genoodzaakt de lezing van Peter Eyckermans op 14 juni te annuleren. Deze spreker komt alvast op onze voorlopige lijst voor volgend jaar.
Er werden voor de lezingen zeer veel folders verspreid en de diverse mede-organisatoren namen berichten hieromtrent in hun tijdschrift op.
Helaas kunnen we niet iedereen via e-mail bereiken (praktisch omdat we hun adres niet kennen en ook door de Europese regelgeving inzake bescherming van persoonsgegevens).
Wij willen u dan ook vragen om dit bericht te verspreiden bij uw eigen contacten, zodat zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte zijn.
Deze annulering is voor iedereen een vervelende zaak, maar uw, onze gezondheid gaat voor. Hopelijk ontmoeten we elkaar tijdens de lezingen in het najaar, in betere, gezondere omstandigheden.
Namens de organiserende verenigingen (Historisch Genootschap van het Meetjesland, Comeet, Erfgoed Aalter, Familiekunde Vlaanderen – afd. Meetjesland, HK Ambacht Maldegem, HK Het Land van Nevele, Historisch Lieveland en Vereniging voor Heemkunde in het Meetjesland)

OUDE FAMILIEFOTO’S DATEREN EN IDENTIFICEREN

Je hebt vast nog ergens oude familiefoto’s liggen waarvan je niet precies weet wanneer ze zijn gemaakt of wie erop staan. Wist je dat je die foto’s nauwkeurig kunt dateren en misschien zelfs identificeren? Dat elke foto een verhaal vertelt?

In deze rijkelijk met beeldmateriaal gestoffeerde lezing leer je kijken naar de details die het verhaal van een foto onthullen. Je krijgt een volledig systeem aangeboden om je foto’s zo nauwkeurig mogelijk in de juiste periode te plaatsen. Vervolgens bekijken we de mogelijkheden om personen op de foto’s te identificeren.

Na deze lezing kijk je met een heel andere blik naar oude foto’s! De lezing behandelt in hoofdzaak foto’s van de 19de eeuw tot de Eerste Wereldoorlog.

Breng gerust een paar van je eigen foto’s mee. Peter bekijkt ze graag ter plaatse.

Ir. Peter Eyckerman is beroepsgenealoog en gespecialiseerd in historische fotografie, met name determinatie van procedés, datering, inhoudelijke analyse en identificatie van oude familiefoto’s en albums.

Meer op spoorzoeker.petereyckerman.be

Reakties gesloten